Cereali na thajský spôsob
Obťažné
2 osôb
30 min
12 min
Stredné
Ingrediencie
pre 2 osôby
1 balenie Bonduelle cereali so zelenými fazuľkami a jačmeňom (400 g)
1 rezeň z kuracích pŕs alebo zo stehna, vyklepaný na hrúbku cca 1,5 cm, vložený medzi 2 kusy potravinárskej fólie
1 čajová lyžička zemiakového škrobu (solamylu)
1 – 2 polievkové lyžice arašidového alebo iného oleja
3 polievkové lyžice omáčky Kikkoman Teriyaki
1 jarná cibuľka, nakrájaná na šikmé plátky
arašidy na posypanie
1 rezeň z kuracích pŕs alebo zo stehna, vyklepaný na hrúbku cca 1,5 cm, vložený medzi 2 kusy potravinárskej fólie
1 čajová lyžička zemiakového škrobu (solamylu)
1 – 2 polievkové lyžice arašidového alebo iného oleja
3 polievkové lyžice omáčky Kikkoman Teriyaki
1 jarná cibuľka, nakrájaná na šikmé plátky
arašidy na posypanie
ingrediencie pre 2 osôb
1 balenie Bonduelle cereali so zelenými fazuľkami a jačmeňom (400 g)
1 rezeň z kuracích pŕs alebo zo stehna, vyklepaný na hrúbku cca 1,5 cm, vložený medzi 2 kusy potravinárskej fólie
1 čajová lyžička zemiakového škrobu (solamylu)
1 – 2 polievkové lyžice arašidového alebo iného oleja
3 polievkové lyžice omáčky Kikkoman Teriyaki
1 jarná cibuľka, nakrájaná na šikmé plátky
arašidy na posypanie
1 rezeň z kuracích pŕs alebo zo stehna, vyklepaný na hrúbku cca 1,5 cm, vložený medzi 2 kusy potravinárskej fólie
1 čajová lyžička zemiakového škrobu (solamylu)
1 – 2 polievkové lyžice arašidového alebo iného oleja
3 polievkové lyžice omáčky Kikkoman Teriyaki
1 jarná cibuľka, nakrájaná na šikmé plátky
arašidy na posypanie
- krok 1Naklepané kuracie mäso obalíme v škrobe. V panvici sprudka rozohrejeme olej a 3 minúty na ňom opekáme mäso z jednej strany, obrátime ho a opekáme ďalšie 3 minúty.
- krok 2Oheň stiahneme na stredný plameň, vlejeme omáčku teriyaki a za občasného obracania mäso dopečieme. Potom ho vyberieme z panvice na čistú dosku a necháme odpočívať. Ak na panvici zostala nejaká šťava, vyvaríme ju na polovicu.
- krok 3V druhej panvici rozohrejeme olivový olej a pridáme celé balenie Bonduelle Cereali so zelenými fazuľkami a jačmeňom. Podľa chuti osolíme a okoreníme a cca 6 minút restujeme.
- krok 4Hotové jedlo rozdelíme do misiek, položíme naň na úhľadné nakrájané kúsky mäsa a pokvapkáme výpekom z panvice.
- krok 5Podávame posypané nakrájanou jarnou cibuľkou a nadrobno nasekanými arašidmi.
- krok 6BON APPÉTIT!
Objavte tiež…