1. >Recepty
  2. >Cereali na thajský spôsob

Cereali na thajský spôsob

Obťažné
2 osôb
30 min
12 min
Stredné
Ingrediencie
pre 2 osôby
1 balenie Bonduelle cereali so zelenými fazuľkami a jačmeňom (400 g)

1 rezeň z kuracích pŕs alebo zo stehna, vyklepaný na hrúbku cca 1,5 cm, vložený medzi 2 kusy potravinárskej fólie

1 čajová lyžička zemiakového škrobu (solamylu)

1 – 2 polievkové lyžice arašidového alebo iného oleja

3 polievkové lyžice omáčky Kikkoman Teriyaki

1 jarná cibuľka, nakrájaná na šikmé plátky

arašidy na posypanie
ingrediencie pre 2 osôb
1 balenie Bonduelle cereali so zelenými fazuľkami a jačmeňom (400 g)

1 rezeň z kuracích pŕs alebo zo stehna, vyklepaný na hrúbku cca 1,5 cm, vložený medzi 2 kusy potravinárskej fólie

1 čajová lyžička zemiakového škrobu (solamylu)

1 – 2 polievkové lyžice arašidového alebo iného oleja

3 polievkové lyžice omáčky Kikkoman Teriyaki

1 jarná cibuľka, nakrájaná na šikmé plátky

arašidy na posypanie
  1. krok 1
    Naklepané kuracie mäso obalíme v škrobe. V panvici sprudka rozohrejeme olej a 3 minúty na ňom opekáme mäso z jednej strany, obrátime ho a opekáme ďalšie 3 minúty.
  2. krok 2
    Oheň stiahneme na stredný plameň, vlejeme omáčku teriyaki a za občasného obracania mäso dopečieme. Potom ho vyberieme z panvice na čistú dosku a necháme odpočívať. Ak na panvici zostala nejaká šťava, vyvaríme ju na polovicu.
  3. krok 3
    V druhej panvici rozohrejeme olivový olej a pridáme celé balenie Bonduelle Cereali so zelenými fazuľkami a jačmeňom. Podľa chuti osolíme a okoreníme a cca 6 minút restujeme.
  4. krok 4
    Hotové jedlo rozdelíme do misiek, položíme naň na úhľadné nakrájané kúsky mäsa a pokvapkáme výpekom z panvice.
  5. krok 5
    Podávame posypané nakrájanou jarnou cibuľkou a nadrobno nasekanými arašidmi.
  6. krok 6
    BON APPÉTIT!
Nechajte sa prekvapiť
JednoduchéStrednéObťažné
< 15 Min15 - 45 Min45 m a +
Legenda