krok 1
Cibuľu nakrájame najemno. V hrnci rozohrejeme olej a cibuľu pozvoľna opražíme zľahka dozlatista.
krok 2
Do hrnca pridáme nastrúhaný zázvor, prelisovaný alebo najemno nasekaný cesnak, najemno nakrájanú čili papričku (bez semienok), koriander, garam masalu, rímsku rascu, horčicu a kurkumu. Na miernom stupni miešame asi minútu. Pridáme pretlak, ešte pár sekúnd miešame a potom zalejeme krájanými paradajkami. Pridáme vodu alebo zeleninový vývar. Osolíme a pod pokrievkou varíme 30 minút do zhustnutia.
krok 3
Do hrnca pridáme čiernu cícer. Ešte krátko povaríme a odstavíme z platne. Podľa chuti pridáme trochu citrónovej šťavy.
krok 4
Podávame posypané čerstvým koriandrom. Ako prílohu servírujeme ryžu alebo chlebové placky.