1. >Recepty
  2. >Falafel s jogurtovým dipom

Falafel s jogurtovým dipom

Stredné
3 osôb
30 min
Stredné
Ingrediencie
pre 3 osôby
Ingrediencie na falafel:

1 konzerva Bonduelle Vapeur cícer (425 ml)

50 g nasekanej petržlenovej vňate

1 cibuľa

2 strúčiky cesnaku

1 čajová lyžička mletej rasce

soľ

čierne korenie

olivový olej

múka na zahustenie



Ingrediencie na dip:

100 g bieleho gréckeho jogurtu

za hrsť nasekanej vňate

1 strúčik cesnaku

1 čajová lyžička olivového oleja

soľ
ingrediencie pre 3 osôb
Ingrediencie na falafel:

1 konzerva Bonduelle Vapeur cícer (425 ml)

50 g nasekanej petržlenovej vňate

1 cibuľa

2 strúčiky cesnaku

1 čajová lyžička mletej rasce

soľ

čierne korenie

olivový olej

múka na zahustenie



Ingrediencie na dip:

100 g bieleho gréckeho jogurtu

za hrsť nasekanej vňate

1 strúčik cesnaku

1 čajová lyžička olivového oleja

soľ
  1. krok 1
    Ingrediencie na falafel (okrem múky) rozmixujeme na hladkú hmotu.
  2. krok 2
    Vzniknuté cesto dáme do misy a necháme schladiť v chladničke.
  3. krok 3
    Medzitým v miske zmiešame jogurt s prelisovaným cesnakom a vňaťou. Podľa chuti okoreníme a premiešame.
  4. krok 4
    Potom vyberieme z chladničky cesto na falafel a prisypeme múku tak, aby sa nám z neho dobre tvarovali malé guľôčky. Tie potom osmažíme na olivovom oleji dozlatista.
  5. krok 5
    Položíme ich na tanier so servítkou, aby sa zbavili prebytočného oleja.
  6. krok 6
    Podávame s jogurtovým dipom. Na ľahšie naberanie môžeme použiť špáradlá.
  7. krok 7
    BON APPÉTIT!
Nechajte sa prekvapiť
JednoduchéStrednéObťažné
< 15 Min15 - 45 Min45 m a +
Legenda