Falafel s jogurtovým dipom
Stredné
3 osôb
30 min
Stredné
Ingrediencie
pre 3 osôby
Ingrediencie na falafel:
1 konzerva Bonduelle Vapeur cícer (425 ml)
50 g nasekanej petržlenovej vňate
1 cibuľa
2 strúčiky cesnaku
1 čajová lyžička mletej rasce
soľ
čierne korenie
olivový olej
múka na zahustenie
Ingrediencie na dip:
100 g bieleho gréckeho jogurtu
za hrsť nasekanej vňate
1 strúčik cesnaku
1 čajová lyžička olivového oleja
soľ
1 konzerva Bonduelle Vapeur cícer (425 ml)
50 g nasekanej petržlenovej vňate
1 cibuľa
2 strúčiky cesnaku
1 čajová lyžička mletej rasce
soľ
čierne korenie
olivový olej
múka na zahustenie
Ingrediencie na dip:
100 g bieleho gréckeho jogurtu
za hrsť nasekanej vňate
1 strúčik cesnaku
1 čajová lyžička olivového oleja
soľ
ingrediencie pre 3 osôb
Ingrediencie na falafel:
1 konzerva Bonduelle Vapeur cícer (425 ml)
50 g nasekanej petržlenovej vňate
1 cibuľa
2 strúčiky cesnaku
1 čajová lyžička mletej rasce
soľ
čierne korenie
olivový olej
múka na zahustenie
Ingrediencie na dip:
100 g bieleho gréckeho jogurtu
za hrsť nasekanej vňate
1 strúčik cesnaku
1 čajová lyžička olivového oleja
soľ
1 konzerva Bonduelle Vapeur cícer (425 ml)
50 g nasekanej petržlenovej vňate
1 cibuľa
2 strúčiky cesnaku
1 čajová lyžička mletej rasce
soľ
čierne korenie
olivový olej
múka na zahustenie
Ingrediencie na dip:
100 g bieleho gréckeho jogurtu
za hrsť nasekanej vňate
1 strúčik cesnaku
1 čajová lyžička olivového oleja
soľ
- krok 1Ingrediencie na falafel (okrem múky) rozmixujeme na hladkú hmotu.
- krok 2Vzniknuté cesto dáme do misy a necháme schladiť v chladničke.
- krok 3Medzitým v miske zmiešame jogurt s prelisovaným cesnakom a vňaťou. Podľa chuti okoreníme a premiešame.
- krok 4Potom vyberieme z chladničky cesto na falafel a prisypeme múku tak, aby sa nám z neho dobre tvarovali malé guľôčky. Tie potom osmažíme na olivovom oleji dozlatista.
- krok 5Položíme ich na tanier so servítkou, aby sa zbavili prebytočného oleja.
- krok 6Podávame s jogurtovým dipom. Na ľahšie naberanie môžeme použiť špáradlá.
- krok 7BON APPÉTIT!
Objavte tiež…