1. >Recepty
  2. >Marocká karfiolová krémová polievka s cícerom

Marocká karfiolová krémová polievka s cícerom

Jednoduché
4 osôb
30 min
3 min
Stredné
Ingrediencie
pre 4 osôby
1 balenie Bonduelle Karfiolová polievková zmes (400 g)

1 balenie Bonduelle cícer Vapeur (425 ml)

3 šálky zeleninového vývaru

4 polievkové lyžice olivového oleja

morská soľ, čerstvo zomleté čierne korenie

250 ml sladkej smotany

1 čajová lyžička mletej rímskej rasce

½ polievkovej lyžice sladkej alebo štipľavej papriky

trocha mäty na ozdobenie

kurkuma

Voliteľné koreniny:

½ čajovej lyžičky škorice, ½ čajovej lyžičky fenikla, ½ čajovej lyžičky mletého zázvoru, za hrsť hladkolistej petržlenovej vňate (vyskúšajte aj mätu)
ingrediencie pre 4 osôb
1 balenie Bonduelle Karfiolová polievková zmes (400 g)

1 balenie Bonduelle cícer Vapeur (425 ml)

3 šálky zeleninového vývaru

4 polievkové lyžice olivového oleja

morská soľ, čerstvo zomleté čierne korenie

250 ml sladkej smotany

1 čajová lyžička mletej rímskej rasce

½ polievkovej lyžice sladkej alebo štipľavej papriky

trocha mäty na ozdobenie

kurkuma

Voliteľné koreniny:

½ čajovej lyžičky škorice, ½ čajovej lyžičky fenikla, ½ čajovej lyžičky mletého zázvoru, za hrsť hladkolistej petržlenovej vňate (vyskúšajte aj mätu)
  1. krok 1
    Rúru predhrejeme na 200 °C. Na plech rozprestrieme prepláchnutý cícer, pokvapkáme olivovým olejom, posypeme korením, rascou, sladkou paprikou, soľou, premiešame a pečieme dozlatista približne 25 minút.
  2. krok 2
    V hrnci privedieme do varu zeleninový vývar, pridáme ¾ cícera (zvyšok si necháme na ozdobenie) a celé balenie Bonduelle karfiolovej zmesi, povaríme 3 minúty a rozmixujeme tyčovým mixérom na jemný krém.
  3. krok 3
    Okoreníme, osolíme a ochutíme kurkumou. Na záver ešte pridáme smotanu na zjemnenie a zohrejeme.
  4. krok 4
    Polievku servírujeme posypanú pečeným cícerom a ozdobenú mätou.
  5. krok 5
    BON APPÉTIT!
Nechajte sa prekvapiť
JednoduchéStrednéObťažné
< 15 Min15 - 45 Min45 m a +
Legenda