Marocká karfiolová krémová polievka s cícerom
Jednoduché
4 osôb
30 min
3 min
Stredné
Ingrediencie
pre 4 osôby
1 balenie Bonduelle Karfiolová polievková zmes (400 g)
1 balenie Bonduelle cícer Vapeur (425 ml)
3 šálky zeleninového vývaru
4 polievkové lyžice olivového oleja
morská soľ, čerstvo zomleté čierne korenie
250 ml sladkej smotany
1 čajová lyžička mletej rímskej rasce
½ polievkovej lyžice sladkej alebo štipľavej papriky
trocha mäty na ozdobenie
kurkuma
Voliteľné koreniny:
½ čajovej lyžičky škorice, ½ čajovej lyžičky fenikla, ½ čajovej lyžičky mletého zázvoru, za hrsť hladkolistej petržlenovej vňate (vyskúšajte aj mätu)
1 balenie Bonduelle cícer Vapeur (425 ml)
3 šálky zeleninového vývaru
4 polievkové lyžice olivového oleja
morská soľ, čerstvo zomleté čierne korenie
250 ml sladkej smotany
1 čajová lyžička mletej rímskej rasce
½ polievkovej lyžice sladkej alebo štipľavej papriky
trocha mäty na ozdobenie
kurkuma
Voliteľné koreniny:
½ čajovej lyžičky škorice, ½ čajovej lyžičky fenikla, ½ čajovej lyžičky mletého zázvoru, za hrsť hladkolistej petržlenovej vňate (vyskúšajte aj mätu)
ingrediencie pre 4 osôb
1 balenie Bonduelle Karfiolová polievková zmes (400 g)
1 balenie Bonduelle cícer Vapeur (425 ml)
3 šálky zeleninového vývaru
4 polievkové lyžice olivového oleja
morská soľ, čerstvo zomleté čierne korenie
250 ml sladkej smotany
1 čajová lyžička mletej rímskej rasce
½ polievkovej lyžice sladkej alebo štipľavej papriky
trocha mäty na ozdobenie
kurkuma
Voliteľné koreniny:
½ čajovej lyžičky škorice, ½ čajovej lyžičky fenikla, ½ čajovej lyžičky mletého zázvoru, za hrsť hladkolistej petržlenovej vňate (vyskúšajte aj mätu)
1 balenie Bonduelle cícer Vapeur (425 ml)
3 šálky zeleninového vývaru
4 polievkové lyžice olivového oleja
morská soľ, čerstvo zomleté čierne korenie
250 ml sladkej smotany
1 čajová lyžička mletej rímskej rasce
½ polievkovej lyžice sladkej alebo štipľavej papriky
trocha mäty na ozdobenie
kurkuma
Voliteľné koreniny:
½ čajovej lyžičky škorice, ½ čajovej lyžičky fenikla, ½ čajovej lyžičky mletého zázvoru, za hrsť hladkolistej petržlenovej vňate (vyskúšajte aj mätu)
- krok 1Rúru predhrejeme na 200 °C. Na plech rozprestrieme prepláchnutý cícer, pokvapkáme olivovým olejom, posypeme korením, rascou, sladkou paprikou, soľou, premiešame a pečieme dozlatista približne 25 minút.
- krok 2V hrnci privedieme do varu zeleninový vývar, pridáme ¾ cícera (zvyšok si necháme na ozdobenie) a celé balenie Bonduelle karfiolovej zmesi, povaríme 3 minúty a rozmixujeme tyčovým mixérom na jemný krém.
- krok 3Okoreníme, osolíme a ochutíme kurkumou. Na záver ešte pridáme smotanu na zjemnenie a zohrejeme.
- krok 4Polievku servírujeme posypanú pečeným cícerom a ozdobenú mätou.
- krok 5BON APPÉTIT!
Objavte tiež…