1. >Recepty
  2. >Losos plnený špenátom

Losos plnený špenátom

Jednoduché
4 osôb
30 min
20 min
Drahé
Ingrediencie
pre 4 osôby
300 g krájaného špenátu Bonduelle

450 g steakov lososa s kožou

50 g sušenej zemiakovej kaše

15 g cesnaku

75 g masla

100 g smotany

soľ
ingrediencie pre 4 osôb
300 g krájaného špenátu Bonduelle

450 g steakov lososa s kožou

50 g sušenej zemiakovej kaše

15 g cesnaku

75 g masla

100 g smotany

soľ
  1. krok 1
    Z kože lososa odstránime šupiny a stiahneme ju smerom k chrbtu tak, aby zostala držať po celej dĺžke cca na 1 cm mäsa.
  2. krok 2
    Rozmrazený špenát ochutíme cesnakom, osolíme, pridáme smotanu a dohustíme zemiakovou kašou.
  3. krok 3
    Touto zmesou naplníme lososa.
  4. krok 4
    Zakryjeme kožou.
  5. krok 5
    Pečieme na masle 15 až 20 minút pri teplote 180 °C.
  6. krok 6
    Ako prílohu odporúčame zemiakovú kašu s pórom a teplou zeleninu (romanesco, parížska mrkvička, brokolica, karfiol) pripravenú na pare.
  7. krok 7
    BON APPÉTIT!
Nechajte sa prekvapiť
JednoduchéStrednéObťažné
< 15 Min15 - 45 Min45 m a +
Legenda