1. >Recepty
  2. >Špenátové rizoto s vlašskými orechmi

Špenátové rizoto s vlašskými orechmi

Jednoduché
4 osôb
30 min
Stredné
Ingrediencie
pre 4 osôby
1 balenie posekaného špenátu Bonduelle (450 g)

3 lyžice olivového oleja

1 cibuľa, nasekaná

250 g ryže na rizoto

500 ml zeleninového vývaru

200 ml smotany na varenie

100 g vlašských orechov, nahrubo posekaných

100 g strúhaného parmezánu

soľ a korenie
ingrediencie pre 4 osôb
1 balenie posekaného špenátu Bonduelle (450 g)

3 lyžice olivového oleja

1 cibuľa, nasekaná

250 g ryže na rizoto

500 ml zeleninového vývaru

200 ml smotany na varenie

100 g vlašských orechov, nahrubo posekaných

100 g strúhaného parmezánu

soľ a korenie
  1. krok 1
    V panvici na rozohraitom olivovom oleji usmažíme cibuľu. Po cca 2 minútach pridáme ryžu a smažíme ďalšiu minútu. Keď sa ryža stane priehľadnou, postupne pridávame vývar, až kým ryža nebude uvarená.
  2. krok 2
    Do uvarenej ryže zamiešame smotanu s orechmi, špenát a polovicu parmezánu. Dobre premiešajte a ochutíme soľou a korením.
  3. krok 3
    Rozdelíme na taniere a podávajte so zvyšným parmezánom.
  4. krok 4
    BON APPÉTIT!
Nechajte sa prekvapiť
JednoduchéStrednéObťažné
< 15 Min15 - 45 Min45 m a +
Legenda