1. >Recepty
  2. >Mungo dip

Mungo dip

Jednoduché
8 osôb
20 min
Ingrediencie
pre 8 osôby
2 balenia mungo fazule Bonduelle

2 – 3 lyžice citrónovej šťavy (podľa chuti)

40 g tahini pasty

1 strúčik cesnaku

Soľ

70 – 100 ml vody
ingrediencie pre 8 osôb
2 balenia mungo fazule Bonduelle

2 – 3 lyžice citrónovej šťavy (podľa chuti)

40 g tahini pasty

1 strúčik cesnaku

Soľ

70 – 100 ml vody
  1. krok 1
    Mungo fazuľu nasypeme do sitka a necháme odkvapkať. Preložíme do kuchynského robota a rozmixujeme nadrobno. Počas mixovania odlepujeme od stien. Vznikne nám nadýchaná mrvenička.
  2. krok 2
    Do robota pridáme citrónovú šťavu, tahini pastu, nadrobno nakrájaný cesnak, štipku soli a ďalej mixujeme, aby sa ingrediencie spojili v jemnú hmotu.
  3. krok 3
    Do robota začneme postupne prilievať vodu a mixujeme, kým nevznikne jemný dip. Množstvo vody záleží na požadovanej hustote dipu.
  4. krok 4
    Dip podávame s pečivom, krekry a zeleninou. Môžeme posypať čili vločkami a najemno nakrájaným koriandrom.
  5. krok 5
    BON APPÉTIT!
Nechajte sa prekvapiť
JednoduchéStrednéObťažné
< 15 Min15 - 45 Min45 m a +
Legenda