Mungo dip
Jednoduché
8 osôb
20 min
Ingrediencie
pre 8 osôby
2 balenia mungo fazule Bonduelle
2 – 3 lyžice citrónovej šťavy (podľa chuti)
40 g tahini pasty
1 strúčik cesnaku
Soľ
70 – 100 ml vody
2 – 3 lyžice citrónovej šťavy (podľa chuti)
40 g tahini pasty
1 strúčik cesnaku
Soľ
70 – 100 ml vody
ingrediencie pre 8 osôb
2 balenia mungo fazule Bonduelle
2 – 3 lyžice citrónovej šťavy (podľa chuti)
40 g tahini pasty
1 strúčik cesnaku
Soľ
70 – 100 ml vody
2 – 3 lyžice citrónovej šťavy (podľa chuti)
40 g tahini pasty
1 strúčik cesnaku
Soľ
70 – 100 ml vody
- krok 1Mungo fazuľu nasypeme do sitka a necháme odkvapkať. Preložíme do kuchynského robota a rozmixujeme nadrobno. Počas mixovania odlepujeme od stien. Vznikne nám nadýchaná mrvenička.
- krok 2Do robota pridáme citrónovú šťavu, tahini pastu, nadrobno nakrájaný cesnak, štipku soli a ďalej mixujeme, aby sa ingrediencie spojili v jemnú hmotu.
- krok 3Do robota začneme postupne prilievať vodu a mixujeme, kým nevznikne jemný dip. Množstvo vody záleží na požadovanej hustote dipu.
- krok 4Dip podávame s pečivom, krekry a zeleninou. Môžeme posypať čili vločkami a najemno nakrájaným koriandrom.
- krok 5BON APPÉTIT!
Objavte tiež…