Pavúčia tekvicová polievka
Jednoduché
2 osôb
20 min
Stredné
Ingrediencie
pre 2 osôby
1 balenie Bonduelle tekvicová polievková zmes (400 g)
1 cibuľa
1 hlávka cesnaku
1 zázvor
0,2 l vývaru
0,3 l kokosového mlieka
2 bataty
olivový olej
soľ
čierne korenie
olivy na ozdobu
1 cibuľa
1 hlávka cesnaku
1 zázvor
0,2 l vývaru
0,3 l kokosového mlieka
2 bataty
olivový olej
soľ
čierne korenie
olivy na ozdobu
ingrediencie pre 2 osôb
1 balenie Bonduelle tekvicová polievková zmes (400 g)
1 cibuľa
1 hlávka cesnaku
1 zázvor
0,2 l vývaru
0,3 l kokosového mlieka
2 bataty
olivový olej
soľ
čierne korenie
olivy na ozdobu
1 cibuľa
1 hlávka cesnaku
1 zázvor
0,2 l vývaru
0,3 l kokosového mlieka
2 bataty
olivový olej
soľ
čierne korenie
olivy na ozdobu
- krok 1Najprv si pripravíme ingrediencie: cibuľu pokrájame nadrobno, bataty na kocky, zázvor ošúpeme a pokrájame na tenšie plátky.
- krok 2V hrnci rozohrejeme olivový olej a orestujeme na ňom cibuľu. Pridáme cesnak a necháme zmiešať vône. Pridáme bataty a zopár minút ich opekáme. Pridáme zázvor a ešte jednu minútu restujeme.
- krok 3Celé polejeme vývarom, vsypeme tekvicovú zmes, osolíme a privedieme k varu.
- krok 43 minúty varíme, pridáme 2/3 kokosového mlieka a ešte chvíľku povaríme..
- krok 5Nakoniec všetko rozmixujeme tyčovým mixérom a podľa chuti okoreníme.
- krok 61/3 kokosového mlieka použijeme na ozdobenie. Polievku rozdelíme do tanierov a ozdobíme špirálou z mlieka. Nakoniec špáradlom nakreslíme zo stredu zopár čiar predstavujúcich pavučinu.
- krok 7Na záver pridáme olivového pavúka a môžeme podávať s tekvicovými semienkami.
- krok 8BON APPÉTIT!
Objavte tiež…