1. >Recepty
  2. >Pečené zemiaky s fazuľou

Pečené zemiaky s fazuľou

Jednoduché
4 osôb
45 min
15 min
Lacné
Ingrediencie
pre 4 osôby
2 konzervy Bonduelle Bon Menu Mild Tomato

4 veľké zemiaky (každý cca 250 gramov)

1 – 2 čajové lyžičky olivového oleja

1 polievková lyžica soli

1 polievková lyžica olivového oleja

1 cibuľa

2 strúčiky cesnaku

1 čili paprička (možno vynechať)

2 polievkové lyžice cukru

1 čajová lyžička anglickej alebo dijonskej horčice

balzamikový ocot

worcestrová omáčka

čierne korenie

100 g syra čedar

pažítka alebo jarná cibuľka
ingrediencie pre 4 osôb
2 konzervy Bonduelle Bon Menu Mild Tomato

4 veľké zemiaky (každý cca 250 gramov)

1 – 2 čajové lyžičky olivového oleja

1 polievková lyžica soli

1 polievková lyžica olivového oleja

1 cibuľa

2 strúčiky cesnaku

1 čili paprička (možno vynechať)

2 polievkové lyžice cukru

1 čajová lyžička anglickej alebo dijonskej horčice

balzamikový ocot

worcestrová omáčka

čierne korenie

100 g syra čedar

pažítka alebo jarná cibuľka
  1. krok 1
    Rúru predhrejeme na 200 °C a dáme do nej rošt. Zemiaky veľmi dobre umyjeme a osušíme papierovou alebo textilnou utierkou. Rukami ich potrieme olejom tak, aby na nich zostala len veľmi tenká súvislá vrstva. Potom do nich votrieme soľ.
  2. krok 2
    Dáme ich na mriežku do horúcej rúry a pečieme asi hodinu (v závislosti od veľkosti zemiakov, toto platí pre zemiaky veľké cca 8 cm), kým šupka nie je zlatistá a chrumkavá.
  3. krok 3
    Medzitým pripravíme fazuľu. Na oleji opečieme nadrobno pokrájanú cibuľu do svetložlta. Pridáme posekaný cesnak a podľa potreby nadrobno pokrájanú papriku a orestujeme. Pridáme cukor a necháme ho rozpustiť na karamel. Vmiešame fazuľu. Primiešame horčicu a spolu varíme 15 až 20 minút, kým sa všetko nespojí a omáčka nezhustne. Ochutíme balzamikovým octom, worcestrovou omáčkou a korením.
  4. krok 4
    Upečené zemiaky preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, pokrájame a naplníme fazuľovou zmesou. Posypeme syrom čedar nastrúhaným nahrubo a vložíme do rúry na 10 minút, kým sa syr nerozpustí a nesfarbí do zlatista.
  5. krok 5
    Zemiaky podávame horúce, posypané pažítkou alebo jarnou cibuľkou.
Nechajte sa prekvapiť
JednoduchéStrednéObťažné
< 15 Min15 - 45 Min45 m a +
Legenda