krok 1
Rúru predhrejeme na 200 °C a dáme do nej rošt. Zemiaky veľmi dobre umyjeme a osušíme papierovou alebo textilnou utierkou. Rukami ich potrieme olejom tak, aby na nich zostala len veľmi tenká súvislá vrstva. Potom do nich votrieme soľ.
krok 2
Dáme ich na mriežku do horúcej rúry a pečieme asi hodinu (v závislosti od veľkosti zemiakov, toto platí pre zemiaky veľké cca 8 cm), kým šupka nie je zlatistá a chrumkavá.
krok 3
Medzitým pripravíme fazuľu. Na oleji opečieme nadrobno pokrájanú cibuľu do svetložlta. Pridáme posekaný cesnak a podľa potreby nadrobno pokrájanú papriku a orestujeme. Pridáme cukor a necháme ho rozpustiť na karamel. Vmiešame fazuľu. Primiešame horčicu a spolu varíme 15 až 20 minút, kým sa všetko nespojí a omáčka nezhustne. Ochutíme balzamikovým octom, worcestrovou omáčkou a korením.
krok 4
Upečené zemiaky preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, pokrájame a naplníme fazuľovou zmesou. Posypeme syrom čedar nastrúhaným nahrubo a vložíme do rúry na 10 minút, kým sa syr nerozpustí a nesfarbí do zlatista.
krok 5
Zemiaky podávame horúce, posypané pažítkou alebo jarnou cibuľkou.