Pečené zemiaky s fazuľou
Jednoduché
4 osôb
45 min
15 min
Lacné
Ingrediencie
pre 4 osôby
2 konzervy Bonduelle Bon Menu Mild Tomato
4 veľké zemiaky (každý cca 250 gramov)
1 – 2 čajové lyžičky olivového oleja
1 polievková lyžica soli
1 polievková lyžica olivového oleja
1 cibuľa
2 strúčiky cesnaku
1 čili paprička (možno vynechať)
2 polievkové lyžice cukru
1 čajová lyžička anglickej alebo dijonskej horčice
balzamikový ocot
worcestrová omáčka
čierne korenie
100 g syra čedar
pažítka alebo jarná cibuľka
4 veľké zemiaky (každý cca 250 gramov)
1 – 2 čajové lyžičky olivového oleja
1 polievková lyžica soli
1 polievková lyžica olivového oleja
1 cibuľa
2 strúčiky cesnaku
1 čili paprička (možno vynechať)
2 polievkové lyžice cukru
1 čajová lyžička anglickej alebo dijonskej horčice
balzamikový ocot
worcestrová omáčka
čierne korenie
100 g syra čedar
pažítka alebo jarná cibuľka
ingrediencie pre 4 osôb
2 konzervy Bonduelle Bon Menu Mild Tomato
4 veľké zemiaky (každý cca 250 gramov)
1 – 2 čajové lyžičky olivového oleja
1 polievková lyžica soli
1 polievková lyžica olivového oleja
1 cibuľa
2 strúčiky cesnaku
1 čili paprička (možno vynechať)
2 polievkové lyžice cukru
1 čajová lyžička anglickej alebo dijonskej horčice
balzamikový ocot
worcestrová omáčka
čierne korenie
100 g syra čedar
pažítka alebo jarná cibuľka
4 veľké zemiaky (každý cca 250 gramov)
1 – 2 čajové lyžičky olivového oleja
1 polievková lyžica soli
1 polievková lyžica olivového oleja
1 cibuľa
2 strúčiky cesnaku
1 čili paprička (možno vynechať)
2 polievkové lyžice cukru
1 čajová lyžička anglickej alebo dijonskej horčice
balzamikový ocot
worcestrová omáčka
čierne korenie
100 g syra čedar
pažítka alebo jarná cibuľka
- krok 1Rúru predhrejeme na 200 °C a dáme do nej rošt. Zemiaky veľmi dobre umyjeme a osušíme papierovou alebo textilnou utierkou. Rukami ich potrieme olejom tak, aby na nich zostala len veľmi tenká súvislá vrstva. Potom do nich votrieme soľ.
- krok 2Dáme ich na mriežku do horúcej rúry a pečieme asi hodinu (v závislosti od veľkosti zemiakov, toto platí pre zemiaky veľké cca 8 cm), kým šupka nie je zlatistá a chrumkavá.
- krok 3Medzitým pripravíme fazuľu. Na oleji opečieme nadrobno pokrájanú cibuľu do svetložlta. Pridáme posekaný cesnak a podľa potreby nadrobno pokrájanú papriku a orestujeme. Pridáme cukor a necháme ho rozpustiť na karamel. Vmiešame fazuľu. Primiešame horčicu a spolu varíme 15 až 20 minút, kým sa všetko nespojí a omáčka nezhustne. Ochutíme balzamikovým octom, worcestrovou omáčkou a korením.
- krok 4Upečené zemiaky preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, pokrájame a naplníme fazuľovou zmesou. Posypeme syrom čedar nastrúhaným nahrubo a vložíme do rúry na 10 minút, kým sa syr nerozpustí a nesfarbí do zlatista.
- krok 5Zemiaky podávame horúce, posypané pažítkou alebo jarnou cibuľkou.
Objavte tiež…