Slaná torta s hráškom a zelenými fazuľkami
Jednoduché
4 osôb
60 min
Stredné
Ingrediencie
pre 4 osôby
1 plechovka Bonduelle Vapeur zelených fazuľových strukov (425 ml)
1 plechovka Bonduelle Vapeur hrášku (425 ml)
250 g ricotty
150 g údenej slaniny
za hrsť pražených píniových orieškov
3 strúčiky cesnaku
2 kotúčiky lístkového cesta
2 štipky muškátového orieška
soľ a čierne korenie
1 plechovka Bonduelle Vapeur hrášku (425 ml)
250 g ricotty
150 g údenej slaniny
za hrsť pražených píniových orieškov
3 strúčiky cesnaku
2 kotúčiky lístkového cesta
2 štipky muškátového orieška
soľ a čierne korenie
ingrediencie pre 4 osôb
1 plechovka Bonduelle Vapeur zelených fazuľových strukov (425 ml)
1 plechovka Bonduelle Vapeur hrášku (425 ml)
250 g ricotty
150 g údenej slaniny
za hrsť pražených píniových orieškov
3 strúčiky cesnaku
2 kotúčiky lístkového cesta
2 štipky muškátového orieška
soľ a čierne korenie
1 plechovka Bonduelle Vapeur hrášku (425 ml)
250 g ricotty
150 g údenej slaniny
za hrsť pražených píniových orieškov
3 strúčiky cesnaku
2 kotúčiky lístkového cesta
2 štipky muškátového orieška
soľ a čierne korenie
- krok 1Rúru predhrejeme na 220 °C.
- krok 2V panvici krátko orestujeme slaninu.
- krok 3Medzitým v miske zmiešame vajcia s prelisovaným cesnakom, pridáme píniové oriešky, muškátový oriešok a ochutíme soľou a korením. Potom pridáme orestovanú slaninu.
- krok 4Ricottu roztlačíme vidličkou a zmiešame s vaječnou zmesou.
- krok 5Pridáme zelené fazuľky (môžeme ich prekrojiť napoly), hrášok a jemne premiešame.
- krok 6Do tortovej formy vložíme kotúčik cesta, ktorý naspodu popicháme vidličkou a zakryjeme pripravenou zmesou.
- krok 7Potom zakryjeme druhým kotúčikom cesta. Dbáme, aby okraje sebe dobre priľnuli. V strede koláča vytvoríme otvor (komín), aby mala kade unikať para a cesto nakoniec potrieme žĺtkom.
- krok 8Pečieme 10 minút pri 220 °C, potom ďalších 30 až 35 minút pri 200 °C. Podávame so šalátom. BON APPÉTIT!
Objavte tiež…