krok 1
Rúru predhrejeme na 220 °C.
krok 2
V panvici krátko orestujeme slaninu.
krok 3
Medzitým v miske zmiešame vajcia s prelisovaným cesnakom, pridáme píniové oriešky, muškátový oriešok a ochutíme soľou a korením. Potom pridáme orestovanú slaninu.
krok 4
Ricottu roztlačíme vidličkou a zmiešame s vaječnou zmesou.
krok 5
Pridáme zelené fazuľky (môžeme ich prekrojiť napoly), hrášok a jemne premiešame.
krok 6
Do tortovej formy vložíme kotúčik cesta, ktorý naspodu popicháme vidličkou a zakryjeme pripravenou zmesou.
krok 7
Potom zakryjeme druhým kotúčikom cesta. Dbáme, aby okraje sebe dobre priľnuli. V strede koláča vytvoríme otvor (komín), aby mala kade unikať para a cesto nakoniec potrieme žĺtkom.
krok 8
Pečieme 10 minút pri 220 °C, potom ďalších 30 až 35 minút pri 200 °C. Podávame so šalátom.
BON APPÉTIT!