1. >Recepty
  2. >Slaná torta s hráškom a zelenými fazuľkami

Slaná torta s hráškom a zelenými fazuľkami

Jednoduché
4 osôb
60 min
Stredné
Ingrediencie
pre 4 osôby
1 plechovka Bonduelle Vapeur zelených fazuľových strukov (425 ml)

1 plechovka Bonduelle Vapeur hrášku (425 ml)

250 g ricotty

150 g údenej slaniny

za hrsť pražených píniových orieškov

3 strúčiky cesnaku

2 kotúčiky lístkového cesta

2 štipky muškátového orieška

soľ a čierne korenie
ingrediencie pre 4 osôb
1 plechovka Bonduelle Vapeur zelených fazuľových strukov (425 ml)

1 plechovka Bonduelle Vapeur hrášku (425 ml)

250 g ricotty

150 g údenej slaniny

za hrsť pražených píniových orieškov

3 strúčiky cesnaku

2 kotúčiky lístkového cesta

2 štipky muškátového orieška

soľ a čierne korenie
  1. krok 1
    Rúru predhrejeme na 220 °C.
  2. krok 2
    V panvici krátko orestujeme slaninu.
  3. krok 3
    Medzitým v miske zmiešame vajcia s prelisovaným cesnakom, pridáme píniové oriešky, muškátový oriešok a ochutíme soľou a korením. Potom pridáme orestovanú slaninu.
  4. krok 4
    Ricottu roztlačíme vidličkou a zmiešame s vaječnou zmesou.
  5. krok 5
    Pridáme zelené fazuľky (môžeme ich prekrojiť napoly), hrášok a jemne premiešame.
  6. krok 6
    Do tortovej formy vložíme kotúčik cesta, ktorý naspodu popicháme vidličkou a zakryjeme pripravenou zmesou.
  7. krok 7
    Potom zakryjeme druhým kotúčikom cesta. Dbáme, aby okraje sebe dobre priľnuli. V strede koláča vytvoríme otvor (komín), aby mala kade unikať para a cesto nakoniec potrieme žĺtkom.
  8. krok 8
    Pečieme 10 minút pri 220 °C, potom ďalších 30 až 35 minút pri 200 °C. Podávame so šalátom. BON APPÉTIT!
Nechajte sa prekvapiť
JednoduchéStrednéObťažné
< 15 Min15 - 45 Min45 m a +
Legenda