Soba rezance s brokolicou a sezamom
Stredné
4 osôb
30 min
3 min
Drahé
Ingrediencie
pre 4 osôby
1 balenie Bonduelle mrazená brokolica Vapeur (300 g)
280 g soba rezancov
2 polievkové lyžice olivového oleja
2 kuracie prsia
za hrsť čerstvej bazalky
2 jarné cibuľky
Sezamovo-cesnaková omáčka:
4 polievkové lyžice pravej sójovej omáčky
2 polievkové lyžice javorového sirupu
2 polievkové lyžice limetkovej šťavy
2 polievkové lyžice sezamových semienok
1 strúčik cesnaku
280 g soba rezancov
2 polievkové lyžice olivového oleja
2 kuracie prsia
za hrsť čerstvej bazalky
2 jarné cibuľky
Sezamovo-cesnaková omáčka:
4 polievkové lyžice pravej sójovej omáčky
2 polievkové lyžice javorového sirupu
2 polievkové lyžice limetkovej šťavy
2 polievkové lyžice sezamových semienok
1 strúčik cesnaku
ingrediencie pre 4 osôb
1 balenie Bonduelle mrazená brokolica Vapeur (300 g)
280 g soba rezancov
2 polievkové lyžice olivového oleja
2 kuracie prsia
za hrsť čerstvej bazalky
2 jarné cibuľky
Sezamovo-cesnaková omáčka:
4 polievkové lyžice pravej sójovej omáčky
2 polievkové lyžice javorového sirupu
2 polievkové lyžice limetkovej šťavy
2 polievkové lyžice sezamových semienok
1 strúčik cesnaku
280 g soba rezancov
2 polievkové lyžice olivového oleja
2 kuracie prsia
za hrsť čerstvej bazalky
2 jarné cibuľky
Sezamovo-cesnaková omáčka:
4 polievkové lyžice pravej sójovej omáčky
2 polievkové lyžice javorového sirupu
2 polievkové lyžice limetkovej šťavy
2 polievkové lyžice sezamových semienok
1 strúčik cesnaku
- krok 1Najprv pripravíme sezamovo-cesnakovú omáčku: zmiešame sójovú omáčku, javorový sirup, limetkovú šťavu, semienka a prelisovaný cesnak. A odložíme nabok.
- krok 2Kuracie mäso opečieme v panvici na olivovom oleji z každej strany dochrumkava, osolíme, okoreníme, pokvapkáme trochou limetkovej šťavy a tiež odložíme nabok.
- krok 3Vo veľkom hrnci privedieme do varu osolenú vodu, pridáme ázijské rezance a uvaríme ich podľa návodu na obale. (Namiesto soba rezancov možno použiť aj iné ázijské rezance, podľa chuti.)
- krok 4Na posledné 3 minúty pridáme do hrnca brokolicu.
- krok 5Po uvarení zlejeme rezance aj brokolicu a dobre prepláchneme pod tečúcou vodou.
- krok 6K rezancom pridáme orestované kuracie mäso pokrájané na plátky, posypeme nahrubo posekanou bazalkou, kolieskami jarnej cibuľky, zalejeme vopred pripravenou omáčkou a dôkladne premiešame.
- krok 7BON APPÉTIT!
Objavte tiež…