Šošovicové guľôčky
Jednoduché
4 osôb
30 min
20 min
Lacné
Ingrediencie
pre 4 osôby
1 plechovka Bonduelle Vapeur šošovice 425 ml
2 vajcia
200 g ricotty
60 g strúhanky
30 g strúhaného parmezánu
1 veľký strúčik cesnaku
2 lyžice najemno posekanej petržlenovej vňate
1 lyžica lístkov čerstvého tymianu
soľ, čerstvo pomleté čierne korenie
2 vajcia
200 g ricotty
60 g strúhanky
30 g strúhaného parmezánu
1 veľký strúčik cesnaku
2 lyžice najemno posekanej petržlenovej vňate
1 lyžica lístkov čerstvého tymianu
soľ, čerstvo pomleté čierne korenie
ingrediencie pre 4 osôb
1 plechovka Bonduelle Vapeur šošovice 425 ml
2 vajcia
200 g ricotty
60 g strúhanky
30 g strúhaného parmezánu
1 veľký strúčik cesnaku
2 lyžice najemno posekanej petržlenovej vňate
1 lyžica lístkov čerstvého tymianu
soľ, čerstvo pomleté čierne korenie
2 vajcia
200 g ricotty
60 g strúhanky
30 g strúhaného parmezánu
1 veľký strúčik cesnaku
2 lyžice najemno posekanej petržlenovej vňate
1 lyžica lístkov čerstvého tymianu
soľ, čerstvo pomleté čierne korenie
- krok 1Do pripravenej formy na koláč vložíme rozvaľkané krehké cesto. Presahujúce časti odrežeme. V mixéri rozmixujeme šošovicu dohladka, pridáme vyšľahané vajcia, ricottu, parmezán, prelisovaný strúčiík cesnaku, bylinky, soľ, čierne korenie a dobre premiešame.
- krok 2Nakoniec vmiešame strúhanku a necháme cca 20 minút odležať.
- krok 3Zo šošovicovej zmesi tvoríme stredne veľké guľôčky, ktoré vysmažíme dozlatista na malom množstve repkového oleja, alebo nasucho upečeme v rúre rozpálenej na 200 °C na plechu vyloženom papierom na pečenie (cca 15 – 20 minút).
- krok 4Guľôčky podávame s tvarohovým dipom s bylinkami, pestom genovese alebo s dipom a zeleninou ich použijeme ako náplň do pita chleba.
- krok 5BON APPÉTIT!
Objavte tiež…