Šošovicový šalát s petržlenom a vlašskými orechami
Jednoduché
4 osôb
30 min
Stredné
Ingrediencie
pre 4 osôby
2 balenia Bonduelle šošovica Vapeur (425 ml)
6 koreňov petržlenu
50 g vlašských orechov
2 polievkové lyžice olivového oleja
za veľkú hrsť žeruchy alebo listov rukoly
50 g veľkých hoblín parmezánu na posypanie
soľ a čerstvo zomleté čierne korenie
Dresing:
3 polievkové lyžice oleja z vlašských orechov
1 polievková lyžica červeného vínneho octu
2 čajové lyžičky medu
½ čajovej lyžičky dijonskej horčice
1 šalotka
½ strúčika cesnaku
6 koreňov petržlenu
50 g vlašských orechov
2 polievkové lyžice olivového oleja
za veľkú hrsť žeruchy alebo listov rukoly
50 g veľkých hoblín parmezánu na posypanie
soľ a čerstvo zomleté čierne korenie
Dresing:
3 polievkové lyžice oleja z vlašských orechov
1 polievková lyžica červeného vínneho octu
2 čajové lyžičky medu
½ čajovej lyžičky dijonskej horčice
1 šalotka
½ strúčika cesnaku
ingrediencie pre 4 osôb
2 balenia Bonduelle šošovica Vapeur (425 ml)
6 koreňov petržlenu
50 g vlašských orechov
2 polievkové lyžice olivového oleja
za veľkú hrsť žeruchy alebo listov rukoly
50 g veľkých hoblín parmezánu na posypanie
soľ a čerstvo zomleté čierne korenie
Dresing:
3 polievkové lyžice oleja z vlašských orechov
1 polievková lyžica červeného vínneho octu
2 čajové lyžičky medu
½ čajovej lyžičky dijonskej horčice
1 šalotka
½ strúčika cesnaku
6 koreňov petržlenu
50 g vlašských orechov
2 polievkové lyžice olivového oleja
za veľkú hrsť žeruchy alebo listov rukoly
50 g veľkých hoblín parmezánu na posypanie
soľ a čerstvo zomleté čierne korenie
Dresing:
3 polievkové lyžice oleja z vlašských orechov
1 polievková lyžica červeného vínneho octu
2 čajové lyžičky medu
½ čajovej lyžičky dijonskej horčice
1 šalotka
½ strúčika cesnaku
- krok 1Rúru rozohrejeme na 200 °C (plynovú na stupeň číslo 6). Očistíme a ošúpeme petržlen a pokrájame ho na kúsky cca 5 cm dlhé a 1 cm široké. Šalotku pokrájame nadrobno a cesnak rozlačíme na dresing.
- krok 2Na plech rozprestrieme vlašské orechy a v rúre restujeme, kým nebudú zlatisté a voňavé. Potom ich opatrne dáme do misky a na plech dáme petržlen, pokvapkáme olivovým olejom a restujeme asi 35 minút (dozlatista).
- krok 3Pripravíme si dresing zmiešaním oleja z vlašských orechov, octu, medu a horčice. Ochutíme soľou a čerstvo zomletým čiernym korením, pridáme šalotku a cesnak.
- krok 4V servírovacej nádobe zmiešame scedenú šošovicu, vlašské orechy, petržlen a dresing. Na jednotlivé taniere rozdelíme žeruchu alebo rukolu, na ňu dáme šošovicový šalát a podľa chuti pridáme soľ a čierne korenie. Ozdobíme parmezánom a podávame.
- krok 5BON APPÉTIT!
Objavte tiež…