1. >Recepty
  2. >Šošovicový šalát s petržlenom a vlašskými orechami

Šošovicový šalát s petržlenom a vlašskými orechami

Jednoduché
4 osôb
30 min
Stredné
Ingrediencie
pre 4 osôby
2 balenia Bonduelle šošovica Vapeur (425 ml)

6 koreňov petržlenu

50 g vlašských orechov

2 polievkové lyžice olivového oleja

za veľkú hrsť žeruchy alebo listov rukoly

50 g veľkých hoblín parmezánu na posypanie

soľ a čerstvo zomleté čierne korenie

Dresing:

3 polievkové lyžice oleja z vlašských orechov

1 polievková lyžica červeného vínneho octu

2 čajové lyžičky medu

½ čajovej lyžičky dijonskej horčice

1 šalotka

½ strúčika cesnaku
ingrediencie pre 4 osôb
2 balenia Bonduelle šošovica Vapeur (425 ml)

6 koreňov petržlenu

50 g vlašských orechov

2 polievkové lyžice olivového oleja

za veľkú hrsť žeruchy alebo listov rukoly

50 g veľkých hoblín parmezánu na posypanie

soľ a čerstvo zomleté čierne korenie

Dresing:

3 polievkové lyžice oleja z vlašských orechov

1 polievková lyžica červeného vínneho octu

2 čajové lyžičky medu

½ čajovej lyžičky dijonskej horčice

1 šalotka

½ strúčika cesnaku
  1. krok 1
    Rúru rozohrejeme na 200 °C (plynovú na stupeň číslo 6). Očistíme a ošúpeme petržlen a pokrájame ho na kúsky cca 5 cm dlhé a 1 cm široké. Šalotku pokrájame nadrobno a cesnak rozlačíme na dresing.
  2. krok 2
    Na plech rozprestrieme vlašské orechy a v rúre restujeme, kým nebudú zlatisté a voňavé. Potom ich opatrne dáme do misky a na plech dáme petržlen, pokvapkáme olivovým olejom a restujeme asi 35 minút (dozlatista).
  3. krok 3
    Pripravíme si dresing zmiešaním oleja z vlašských orechov, octu, medu a horčice. Ochutíme soľou a čerstvo zomletým čiernym korením, pridáme šalotku a cesnak.
  4. krok 4
    V servírovacej nádobe zmiešame scedenú šošovicu, vlašské orechy, petržlen a dresing. Na jednotlivé taniere rozdelíme žeruchu alebo rukolu, na ňu dáme šošovicový šalát a podľa chuti pridáme soľ a čierne korenie. Ozdobíme parmezánom a podávame.
  5. krok 5
    BON APPÉTIT!
Nechajte sa prekvapiť
JednoduchéStrednéObťažné
< 15 Min15 - 45 Min45 m a +
Legenda