krok 1
Rúru rozohrejeme na 200 °C (plynovú na stupeň číslo 6). Očistíme a ošúpeme petržlen a pokrájame ho na kúsky cca 5 cm dlhé a 1 cm široké. Šalotku pokrájame nadrobno a cesnak rozlačíme na dresing.
krok 2
Na plech rozprestrieme vlašské orechy a v rúre restujeme, kým nebudú zlatisté a voňavé. Potom ich opatrne dáme do misky a na plech dáme petržlen, pokvapkáme olivovým olejom a restujeme asi 35 minút (dozlatista).
krok 3
Pripravíme si dresing zmiešaním oleja z vlašských orechov, octu, medu a horčice. Ochutíme soľou a čerstvo zomletým čiernym korením, pridáme šalotku a cesnak.
krok 4
V servírovacej nádobe zmiešame scedenú šošovicu, vlašské orechy, petržlen a dresing. Na jednotlivé taniere rozdelíme žeruchu alebo rukolu, na ňu dáme šošovicový šalát a podľa chuti pridáme soľ a čierne korenie. Ozdobíme parmezánom a podávame.