1. >Recepty
  2. >Šošovicové guľôčky

Šošovicové guľôčky

Jednoduché
4 osôb
30 min
20 min
Lacné
Ingrediencie
pre 4 osôby
1 plechovka Bonduelle Vapeur šošovice 425 ml

2 vajcia

200 g ricotty

60 g strúhanky

30 g strúhaného parmezánu

1 veľký strúčik cesnaku

2 lyžice najemno posekanej petržlenovej vňate

1 lyžica lístkov čerstvého tymianu

soľ, čerstvo pomleté čierne korenie
ingrediencie pre 4 osôb
1 plechovka Bonduelle Vapeur šošovice 425 ml

2 vajcia

200 g ricotty

60 g strúhanky

30 g strúhaného parmezánu

1 veľký strúčik cesnaku

2 lyžice najemno posekanej petržlenovej vňate

1 lyžica lístkov čerstvého tymianu

soľ, čerstvo pomleté čierne korenie
  1. krok 1
    Do pripravenej formy na koláč vložíme rozvaľkané krehké cesto. Presahujúce časti odrežeme. V mixéri rozmixujeme šošovicu dohladka, pridáme vyšľahané vajcia, ricottu, parmezán, prelisovaný strúčiík cesnaku, bylinky, soľ, čierne korenie a dobre premiešame.
  2. krok 2
    Nakoniec vmiešame strúhanku a necháme cca 20 minút odležať.
  3. krok 3
    Zo šošovicovej zmesi tvoríme stredne veľké guľôčky, ktoré vysmažíme dozlatista na malom množstve repkového oleja, alebo nasucho upečeme v rúre rozpálenej na 200 °C na plechu vyloženom papierom na pečenie (cca 15 – 20 minút).
  4. krok 4
    Guľôčky podávame s tvarohovým dipom s bylinkami, pestom genovese alebo s dipom a zeleninou ich použijeme ako náplň do pita chleba.
  5. krok 5
    BON APPÉTIT!
Nechajte sa prekvapiť
JednoduchéStrednéObťažné
< 15 Min15 - 45 Min45 m a +
Legenda