krok 1
Do pripravenej formy na koláč vložíme rozvaľkané krehké cesto. Presahujúce časti odrežeme. V mixéri rozmixujeme šošovicu dohladka, pridáme vyšľahané vajcia, ricottu, parmezán, prelisovaný strúčiík cesnaku, bylinky, soľ, čierne korenie a dobre premiešame.
krok 2
Nakoniec vmiešame strúhanku a necháme cca 20 minút odležať.
krok 3
Zo šošovicovej zmesi tvoríme stredne veľké guľôčky, ktoré vysmažíme dozlatista na malom množstve repkového oleja, alebo nasucho upečeme v rúre rozpálenej na 200 °C na plechu vyloženom papierom na pečenie (cca 15 – 20 minút).
krok 4
Guľôčky podávame s tvarohovým dipom s bylinkami, pestom genovese alebo s dipom a zeleninou ich použijeme ako náplň do pita chleba.