1. >Recepty
  2. >Šošovicový hamburger

Šošovicový hamburger

Jednoduché
4 osôb
40 min
Stredné
Ingrediencie
pre 4 osôby
1 plechovka Bonduelle Vapeur šošovice (425 ml)

2 stredné zemiaky

1 stredná cibuľa

2 strúčiky cesnaku, pretlačených

1 vajce

50 g strúhaného syra (najlepšie mozzarella)

rímska rasca

rasca drvená

soľ, čierne korenie a čili korenie
ingrediencie pre 4 osôb
1 plechovka Bonduelle Vapeur šošovice (425 ml)

2 stredné zemiaky

1 stredná cibuľa

2 strúčiky cesnaku, pretlačených

1 vajce

50 g strúhaného syra (najlepšie mozzarella)

rímska rasca

rasca drvená

soľ, čierne korenie a čili korenie
  1. krok 1
    Cibuľu pokrájanú na kúsky zmiešame s pretlačeným cesnakom, najemno postrúhanými zemiakmi a vajcom.
  2. krok 2
    Do zmesi pridáme syr, šošovicu a dôkladne premiešame. Ochutíme rímskou a drvcenou rascou, soľou, čiernym korením a podľa chuti čili korením.
  3. krok 3
    Vytvarujeme plátky vo forme hamburgera cca 1 cm hrubé a opražííme ich na oleji, alebo upečieme vo formičkách v rúre.
  4. krok 4
    Podávame v žemliv alebo bosniaku doplnené čerstvou zeleninou a majonézou, alebo samostatne so zemiakmi alebo zeleninovým šalátom.
  5. krok 5
    BON APPÉTIT!
Nechajte sa prekvapiť
JednoduchéStrednéObťažné
< 15 Min15 - 45 Min45 m a +
Legenda