krok 1
Tekvicu umyjeme, rozpolíme, zbavíme semienok a pokrájame na polmesiačiky.
krok 2
Kúsky tekvice pokvapkáme olivovým olejom a pečieme domäkka pri 180 °C.
krok 3
Po vychladnutí tekvicu ošúpeme (ak to nie je tekvica hokkaido) a pokrájame na kocky.
krok 4
Kocky tekvice zalejeme v hrnci vodou tak, aby celá tekvica bola zarovno s hladinou vody. Podľa chuti pridáme zázvor, čili, korenie a rascu. Nakoniec osolíme.
krok 5
Pridáme kocky bujónu, zopár minút povaríme a potom rozmixujeme.
krok 6
Do polievky pridáme kokosové mlieko a prepláchnutú a scedenú šošovicu.
krok 7
Porcie ozdobíme čerstvým koriandrom, ktorý zdôrazní orientálnu chuť polievky.