Karfiolová polievka s lieskovými orieškami a slaninou
Jednoduché
4 osôb
30 min
10 min
Stredné
Ingrediencie
pre 4 osôby
1 balenie Bonduelle Karfiolová polievková zmes (400 g)
½ šálky lieskových orieškov
2 polievkové lyžice extra panenského olivového oleja (plus trocha na konečné pokvapkanie)
1 malá cibuľa, nasekaná
1 strúčik cesnaku, jemne nakrájaný
⅓ šálky suchého bieleho vína
4 šálky kuracieho alebo zeleninového vývaru
¾ šálky 30 % smotany
2 bobkové listy
soľ, čerstvo zomleté čierne korenie
4 hrubé plátky slaniny (cca 110 g) na ozdobenie, nakrájané na kocky
½ šálky lieskových orieškov
2 polievkové lyžice extra panenského olivového oleja (plus trocha na konečné pokvapkanie)
1 malá cibuľa, nasekaná
1 strúčik cesnaku, jemne nakrájaný
⅓ šálky suchého bieleho vína
4 šálky kuracieho alebo zeleninového vývaru
¾ šálky 30 % smotany
2 bobkové listy
soľ, čerstvo zomleté čierne korenie
4 hrubé plátky slaniny (cca 110 g) na ozdobenie, nakrájané na kocky
ingrediencie pre 4 osôb
1 balenie Bonduelle Karfiolová polievková zmes (400 g)
½ šálky lieskových orieškov
2 polievkové lyžice extra panenského olivového oleja (plus trocha na konečné pokvapkanie)
1 malá cibuľa, nasekaná
1 strúčik cesnaku, jemne nakrájaný
⅓ šálky suchého bieleho vína
4 šálky kuracieho alebo zeleninového vývaru
¾ šálky 30 % smotany
2 bobkové listy
soľ, čerstvo zomleté čierne korenie
4 hrubé plátky slaniny (cca 110 g) na ozdobenie, nakrájané na kocky
½ šálky lieskových orieškov
2 polievkové lyžice extra panenského olivového oleja (plus trocha na konečné pokvapkanie)
1 malá cibuľa, nasekaná
1 strúčik cesnaku, jemne nakrájaný
⅓ šálky suchého bieleho vína
4 šálky kuracieho alebo zeleninového vývaru
¾ šálky 30 % smotany
2 bobkové listy
soľ, čerstvo zomleté čierne korenie
4 hrubé plátky slaniny (cca 110 g) na ozdobenie, nakrájané na kocky
- krok 1Rúru predhrejeme na 180 °C.
- krok 2Na pekáč rozprestrieme lieskové oriešky a za občasného miešania ich opražíme dozlatista, cca 10 – 12 minút. Necháme vychladnúť a trocha ich rozdrvíme.
- krok 3V druhom hrnci restujeme cibuľu spolu s cesnakom cca 8 minút, pridáme víno a varíme 5 minút, kým sa alkohol neodparí.
- krok 4Pridáme vývar, bobkový list, korenie a privedieme do varu. Potom pridáme Bonduelle karfiolovú zmes a varíme 3 minúty, kým zelenina nezmäkne.
- krok 5Pridáme smotanu a rozmixujeme. Pred rozmixovaním vyberieme bobkové listy.
- krok 6Pred podávaním ozdobíme slaninou, ktorú sme restovali cca 10 minút dochrumkava, lieskovými orechmi a pokvapkáme olivovým olejom.
- krok 7BON APPÉTIT!
Objavte tiež…