1. >Recepty
  2. >Vegánska cícerová chana masala

Vegánska cícerová chana masala

Stredné
4 osôb
15 min
15 min
Stredné
Ingrediencie
pre 4 osôby
1 balenie Bonduelle Vapeur cícer (425 ml)

300 g sterilizovaných paradajok (krájaných/drvených)

1 cibuľa

1 polievková lyžica kokosového oleja

koreň zázvoru (2 cm)

4 čajové lyžičky koreniacej zmesi garam masala

4 čajové lyžičky mletého koriandra

1 čajová lyžica kari

1 čajová lyžička rímskej rasce (cumin)

čili podľa potreby

čerstvý koriander
ingrediencie pre 4 osôb
1 balenie Bonduelle Vapeur cícer (425 ml)

300 g sterilizovaných paradajok (krájaných/drvených)

1 cibuľa

1 polievková lyžica kokosového oleja

koreň zázvoru (2 cm)

4 čajové lyžičky koreniacej zmesi garam masala

4 čajové lyžičky mletého koriandra

1 čajová lyžica kari

1 čajová lyžička rímskej rasce (cumin)

čili podľa potreby

čerstvý koriander
  1. krok 1
    Cesnak, cibuľu a zázvor očistíme, nakrájame najemno, zázvor môžeme nastrúhať.
  2. krok 2
    V panvici na oleji opražíme dozlatista cibuľku. Pridáme najemno posekaný zázvor a cesnak. Zľahka orestujeme a pridáme korenie.
  3. krok 3
    Opäť rýchlo orestujeme, aby sa z korenia uvoľnila vôňa. Pridáme drvené paradajky a cícer.
  4. krok 4
    Na miernom plameni cca 15 minút dusíme, aby sa chute spojili.
  5. krok 5
    Osolíme a okoreníme podľa chuti. Posypeme posekaným koriandrom.
  6. krok 6
    Podávame s ryžou basmati.
  7. krok 7
    BON APPÉTIT!
Nechajte sa prekvapiť
JednoduchéStrednéObťažné
< 15 Min15 - 45 Min45 m a +
Legenda